Murare väljer fasadtegel

Murare väljer fasadtegel

Vi i Sverige har sett charmen och nyttan med tegel. Tegel kan användas för att bygga stenmur runt fastigheten, mura skorsten eller helt enkelt bygga hela huset med. Vid byggnation av hus eller annan byggnad rekommenderar vi fasadtegel som material framför trä. Det är det perfekta materialet för de som tänker på både sin egna ekonomi och på miljön.

Det som gör fasadtegel bra som byggmaterial är att det går att bygga lågenergihus med tät isolering med det. Tegel som material håller mer värme inne, det gör att husägare inte behöver spendera mer pengar på att hålla värmen uppe. Detta är skonsammare för miljön.  En fastighet som är murad med fasadtegel är in princip underhållsfri och kommer med tiden bli patinerad av sig självt.  Utöver alla ekonomiska och miljöfördelar ser en bostad helt byggd i tegel, riktig snygg ut.

Välj tegelfasad vid nybygge

För er som planerar att bygga nytt är tegel att rekommendera framför material som trä. Ett murat hus är billigare i drift än ett i trä, och det finns ingen risk för att skadedjur som äter på materialet. En tegelfasad tar heller ingen skada från solens UV-strålar eller föroreningar i luften. Trä däremot kan ta stor skada av detta. En fasad i trä blir också lätt missfärgad av allt solljus.

Att investera i tegel innebär att det som byggs klarar en livstid på över ett sekel, vilket ökar värdet på bostaden.  Skulle huset behöva rivas kan teglet bli återanvänt i tillverkningen av helt nytt byggmaterial, något som inte är möjligt med trä.

Vi på FKK  arbetar med alla sorters fasadtegel, murar, bygga mur eller installera tegelfasad. Vår expertis i murning är något vi är stolta över och något vi alltid arbetar aktivt med. Vi kan med andra ord hjälpa er med det mesta inom murning. Vi kan hjälpa dig med Leca murning eller andra typer av lättklinker block.

Ring oss Mejla oss